Volledig scherm
© Thinkstock

Knokken in de kerk in Valkenswaard: boksgala amateurs

VALKENSWAARD - Voor het allereerste boksgala voor het goede doel in Valkenswaard worden dertig amateurs in een periode van twaalf weken opgeleid.

Zo'n dertig onervaren boksers stappen binnenkort in de ring van het eerste boksgala van Valkenswaard. Mannen en vrouwen, van alle leeftijd en met een diverse professionele achtergrond, gaan op 21 maart 2020 met elkaar op de vuist voor het goede doel.

De Antoniuskerk aan de Eindhovenseweg vormt die dag het strijdtoneel. Op deze bijzondere locatie, waar de Rico's en Badr's in spe elkaars klappen gaan incasseren, kunnen toeschouwers aanmoedigen. Susan Janssen - met een jarenlange internationale bokstrainervaring - en kickbokskampioen Robbie Hageman begeleiden de deelnemers in hun sportschool Out of the Boks. ,,Het zijn allemaal amateurs, die we in een periode van twaalf weken opleiden tot sportprof," vertelt Janssen.

Ondertussen zamelen de boksers zoveel mogelijk geld in voor het goede doel. Ook de opbrengsten van de gala-avond zijn hiervoor bestemd. Het gaat om Sorriso Kids en KWF kankerbestrijding. Sorriso Kids, gestart door de Valkenswaardse Lonneke Das, heeft als doel om voor kansarme kinderen in Arraial d'Ajuda (Brazilië) goede opvang te verzorgen. Hageman: ,,In een ambiance van spanning, gezelligheid en saamhorigheid kunnen de deelnemers in maart drie keer anderhalve minuut lang laten zien wat ze geleerd hebben."

De kick-off is op 6 december.