Volledig scherm
Het Groot Malpieven in Valkenswaard © Ronald Otter

Komst van familiepark ten zuiden van Valkenswaard dichterbij

VALKENSWAARD - Plannen voor ontwikkeling van familiepark ten zuiden van Valkenswaard worden concreet.

De plannen van de plaatselijke ondernemer Michel Geenen (Rofra Sportieve Arrangementen) voor een familiepark ten zuiden van Valkenswaard beginnen vorm te krijgen. Geenen wil in het gebied ten westen van de Luikerweg en nabij De Kempervennen een attractiepark beginnen.

Hij ontvouwde zijn plannen dinsdag tijdens de inloopbijeenkomst voor de ontwikkeling van het buitengebied Valkenswaard-Zuid. Tientallen ondernemers en aanwonenden konden zich daar op de hoogte stellen van wat in het gebied ten zuiden van Dommelen tot aan de Luikerweg mogelijk is.

Sciencepark

Het familiepark gaat rusten op drie pijlers, zo bleek dinsdag. Direct bij de entree komt een groot toegangsplein met horeca en enkele gratis attracties. Om vervolgens van daaruit een keuze te maken voor langverblijf in het sciencepark of in het familiepark. Het sciencepark met een knipoog naar Brainport krijgt in- en outdooractiviteiten voor alle leeftijden. Het familiepark staat voor ravotten binnen en buiten. Volgens Michel Geenen op een terrein van minimaal vijf hectare, bij voorkeur binnen Valkenswaard-Zuid. ,,Het wordt een vier seizoenenpark dat goed bereikbaar wordt door de nieuwe wegenstructuur aan de zuidkant van Valkenswaard en binnen drie jaar te realiseren.”

Recreatie in het gebied is ook mogelijk rond de paardenboulevard aan de Maastrichterweg. Door vrijkomende agrarische bedrijven is een verdere doorontwikkeling van de paardenboulevard mogelijk.

Tot half juni kunnen ondernemers hun toeristische plannen voor het buitengebied Valkenswaard Zuid nog neerleggen bij de gemeente. Na de zomer wordt dan duidelijk wat er mogelijk is om Valkenswaard als vrijetijdsgemeente verder te ontwikkelen. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement