Volledig scherm
Kringloopwinkel Het Goed aan Goorkes in Valkenswaard sluit de deuren. © Jurriaan Balke

Kringloopwinkel Het Goed stopt in Valkenswaard, verhuist naar Nuenen

VALKENSWAARD - Kringloopwinkel Het Goed stopt in Valkenswaard, en verhuist naar de gemeente Nuenen. De vestiging van de sociale onderneming in Valkenswaard was te klein geworden voor de uitbreidingsplannen van het warenhuis. Het Goed sluit in Valkenswaard  per 1 juli haar deuren, in augustus gaat de winkel in Nuenen open.  

Geen enkele werknemer zal zijn baan verliezen door de verhuizing. Ze gaan mee naar Nuenen, of worden geplaatst bij één van de andere winkels van Het Goed in Best, Boxtel, Eindhoven, Geldrop of Schijndel.

Het Goed keek eerst nog of de huidige locatie in Valkenswaard kon worden uitgebreid, maar er was geen ruimte bij het huidige adres aan Goorkes. ,,We konden geen andere geschikte locatie vinden dat past binnen ons budget’’, zegt Ad Vogels van Het Goed.

De winkel in Nuenen wordt met 2000 vierkante meter ruim 600 vierkante meter groter dan de winkel in Valkenswaard. Dat was nodig voor de uitbreidingsplannen van Het Goed, dat wil gaan samenwerken met leerlingen van het nabijgelegen Summa College en Ster College.

Bovendien is er in Nuenen een samenwerking mogelijk met Lunetzorg en het hoopt dat nog andere zorgpartijen aansluiten. Zo moet een bredere groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij de sociale onderneming komen te werken. ,,De kringloopwinkel is een plek waar voor iedere persoon geschikt werk kan worden gevonden. Niemand vindt het fijn om thuis te moeten zitten. Mensen willen erbij horen, die meerwaarde kunnen wij bieden‘’, aldus Vogels.