Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © iStock/Thinkstock

KROOSTfestival voor jeugd in De Hofnar in Valkenswaard

VALKENSWAARD - De Hofnar in Valkenswaard houdt een KROOST-festival. Interactief en informatief voor de 0 tot 15-jarigen.

In het cultuurcentrum De Hofnar gaan alle deuren open voor de jeugd. Onder de naam KROOST-festival zijn er op 12 juni enkele tientallen activiteiten voor kinderen van nul tot vijftien jaar.

Het is een gezamenlijk initiatief van de acht instellingen uit De Hofnar. Ze presenteren veel livemuziek, tal van workshops en voorstellingen alsmede stands voor informatie en advies voor jeugdigen en ouders. Doorlopend is er knutselen, een bewegingsstormbaan, de poppendokter en voorlichting over onder meer gehoorschade, 'lentekriebels' en voeding.

Het programma kent een ochtend-, middag- en avondthema. In de voormiddag staat, speciaal voor de 0 tot 4-jarigen, alles in het teken van Nijntje. Met onder meer twee uitvoeringen van de theatervoorstelling 'Nijntje op de fiets'. Verder is er interactief voorlezen en Dansen met Nijntje. Om 12.00 uur mag elk kind tijdens het 'gezond-boterhammen-buffet' zelf een boterham samenstellen. Het middagprogramma rondom het thema 'Monsters' is bestemd voor de kinderen van vier tot twaalf jaar, met als belangrijke trekpleister de film Monsters Universitry. Verder is er Monsterlijk voorlezen, intensief bewegen bij Monsterlijk Bootcamp en het vervaardigen van het beste Monsterlijk-Monster-Snot. De hele middag klinkt op het Hofnarplein Muziek in 't Zonnetje.

De avonduren zijn voor de 12 tot 15-jarigen met onder meer de voorstelling @junkie 2.0, een multidisciplinair theater over social media en cyberpesten. Verder zijn er workshops Vloggen Maar en Tips en Trics voor de digitale wereld. Alles vindt vanaf 09.30 uur plaats in en om De Hofnar.

De toegang is gratis.

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.