Ad van Mierlo.
Volledig scherm
Ad van Mierlo. © Geert Van Den Eijnden

Lintje voor gildeman Ad van Mierlo uit Valkenswaard

VALKENSWAARD - Ad van Mierlo is koninklijk onderscheiden, voornamelijk vanwege zijn activiteiten bij het Sint Catharinagilde.

Een koninklijke onderscheiding was er dinsdagavond voor Valkenswaardenaar Ad van Mierlo. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, vooral vanwege zijn verdiensten voor het plaatselijke Sint Catharinagilde.

Van Mierlo kreeg het kleinood opgespeld door burgemeester Anton Ederveen tijdens de voorjaarsvergadering van het gilde in Feesterij Lugano.

De gedecoreerde man is reeds dertig jaar lid van het Sint Catharinagilde. Daarbinnen heeft hij tal van functies vervuld. Hij is vanaf 1993 kapitein van het gilde. In die functie heeft hij zich ingezet voor de gildefeesten, de renovatie van het schietterrein en het nieuwe gildekostuum. Hij was ook gildekoning (2008-2012) en inter-gildekoning (2009-2010) én voorzitter inter-gildeoverleg Groot-Valkenswaard. Vanaf 2013 is Ad van Mierlo voorzitter van de Kempenschutters.

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.