Volledig scherm
Foto ter illustratie

Lokale perikelen en tonproaters van buitenaf bij Striepersgat

VALKENSWAARD - De Striepersgatse carnaval beleeft een jaar van vele jubilea. Met als meest prominent het 66-jarig bestaan van het jaarlijkse narrenfeest. En vooral ook de 55ste editie van de Striepersgatse Vorstenzitting. De première van vrijdag kende vooral een hoog muzikaal gehalte. 

In combinatie met een tweetal tonpraoters van buitenaf en vooral enkele lokale kletsers een vermakelijke avond die de start van de jubileumfeesten wat extra kleur gaf.

Locatie: Zaal Lavrijssen, Valkenswaard

Datum: Vrijdag 8 februari

Organisatie: Stichting Carnavalsviering Striepersgat

De hoofdrol in de 55ste Striepersgatse Vorstenzitting werd opgeëist door Poppenkast, vertolkt door het duo Striep en Striepke. Op een drietal momenten gedurende de avond liet het tweetal zich, in de hoedanigheid van de poppen Strieper en Strieperin, uit over opvallende, lokale aangelegenheden. De perikelen van de hete zomer zoals ,,met een grasmaaier door de Grote Meer", de bestickerde deur van de nieuwe brandweerkazerne, het wel en wee rond sauna Romantica én burgemeester Anton Ederveen met zijn idee om een kinderburgemeester voor Valkenswaard aan te stellen.

De 40-plusdames 'De Drie Mutsen' zaten, gehuld in knalrode badjassen, te bekomen van de inspanningen en deden komisch en pikant verslag van een jaar lang werken aan het lijf en de conditie.

Aquajogging, hardlopen, een personal trainer en, haast onvermijdelijk, sauna Romantica. Muzikale bijdragen kwamen van onder meer Theo en Onno en enkele dansgroepen.

Bijzonder, en niet geheel zonder emotie, was het optreden van vader en zoon Ron en Ricardo Hoogmoet, samen lid van de Raad van Elf. Voor het eerst in de historie van Striepersgat.

De combinatie van scherpe teksten en muziek kwam samen bij de limericks van Vorst William Damen. Hij bezong 66 jaar Striepersgat onder meer met de arrestatie van de eerste prins van Striepersgat, de gebruikelijke sleuteloverdracht en een blik op 22 jaar carnavalsmis.