Het pand aan de Willibrorduslaan in Valkenswaard.
Volledig scherm
Het pand aan de Willibrorduslaan in Valkenswaard. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Lunetzorg opent in Valkenswaard ook een vestiging van dagbesteding Luuxx

VALKENSWAARD - Lunetzorg wil een vestiging van dagbesteding Luuxx openen in Valkenswaard. De zorgorganisatie heeft het voormalige pand van Freestyle kappers aan de Willibrorduslaan in Valkenswaard op het oog voor het nieuwe ‘wijkpunt’. 

Luuxx biedt dagbesteding voor Lunetzorg-cliënten en is gericht op contact en ontmoeting met elkaar en de omgeving. De zorgorganisatie biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek om te werken, leren en ontmoeten. Daarbij zoekt ze nadrukkelijk de verbinding met mensen en werkgevers in de buurt. 

Om de locatie gereed te maken, moet er wel eerst een verbouwing aan te pas komen. Die gaat waarschijnlijk in september van start. Naar verwachting kan de nieuwe vestiging van Luuxx in december de deuren openen in Valkenswaard. Lunetzorg communiceerde eerder via Facebook over het initiatief, maar dat blijkt iets te voorbarig te zijn geweest. De organisatie wil nog niet veel over de toekomstige vestiging kwijt. ,,Het contract met de eigenaar van het pand is nog niet getekend. Dat moet eerst gebeuren”, laat een woordvoerder weten. Over de precieze invulling kan hij nog niets zeggen. ,,Daar zijn we nog mee bezig.”

Lunetzorg heeft meerdere vestigingen van Luuxx in deze regio. In Budel, Geldrop en Eindhoven is de zorgorganisatie onder die naam actief. De activiteiten van de onder die naam gebundelde instellingen zijn divers. Luuxx verkoopt onder andere decoratieve accessoires voor woninginrichting, brood en banket. Begin dit jaar werd aan De Heuvel in Geldrop een Luuxx geopend. Dat is naast een winkeltje met atelier tevens een lunchrestaurant. 

Het Luuxx-concept past in het streven van Lunet om cliënten zo veel en zo lang mogelijk zelfstandig voor zichzelf te laten zorgen. 

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.