Volledig scherm
Man overleden op A2 bij Waalre, stapte uit touringcar en werd geschept door auto © Bert Jansen

Man overleden op A2 bij Waalre, stapte uit touringcar en werd geschept door auto

update + videoEINDHOVEN/WAALRE - Een man is overleden op de A2 bij Waalre. Volgens omstanders stapte hij uit een touringcar, die met pech op de vluchtstrook stond. Daarna volgde de aanrijding met een voorbijkomende auto. Hulp van artsen mocht niet meer baten. De snelweg is volledig afgesloten tussen knooppunt Leenderheide en Eindhoven. 

De politie bevestigt dat iemand is overleden. Over de identiteit kan nog niks gezegd worden. 

Een touringcar stond met pech stil op de vluchtstrook. Iemand stapte uit de bus en liep over de snelweg. Wat precies de reden daarvoor was, is niet bekend. Een auto reed de man met volle snelheid aan. 

Een traumahelikopter en meerdere ambulances werden opgeroepen. Hulp mocht niet meer baten. Hij overleed aan zijn verwondingen.  

Afgesloten weg

De rechterrijstrook is afgesloten richting knooppunt Leenderheide. In beide richting ontstaat een file. Er is een omleiding ingesteld bij het knooppunt voor verkeer richting Keulen. 

De politie doet onderzoek.  De identiteit van het slachtoffer moet nog formeel vastgesteld worden en de nabestaanden moeten eerst geïnformeerd worden. Het bekendmaken van zijn leeftijd en woonplaats laat daarom nog even op zich wachten.

Volledig scherm
Ongeluk op A2 bij Waalre © Bert Jansen