Valkenswaard Corso wagen 12
Volledig scherm
Valkenswaard Corso wagen 12 © al

Met een ‘gewone radio’ een week lang afstemmen op de Valkenswaardse corsowereld

VALKENSWAARD - In de aanloop naar het bloemencorso kunnen luisteraars in Valkenswaard dit jaar voor het eerst een week lang afstemmen op Corso Radio via de ether. 

Centrum Radio, normaal alleen op internet, zendt acht dagen lang uit via 103,3 FM op de ‘normale radio’. Initiatiefnemer Peter van den Boogaard is opgetogen dat het Commissariaat voor de Media hem dit jaar een tijdelijke licentie heeft verstrekt voor uitzendingen op de ether. Hij heeft met zijn team een compleet programma in petto, met daarin ook een speciale rubriek voor mensen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daarbij worden luisteraars thuis en in de tent ook op de hoogte gehouden van de laatste voorbereidingen voor de optocht op zondag 8 september. 

Verbinden 

Het is het derde jaar op rij dat Centrum Radio een achtdaags programma voor het corso verzorgt. Voorheen gebeurde dat dus uitsluitend via internet. ,,Het uitgangspunt van deze week Corso Radio is het verbinden van de inwoners met de ondernemers en de luisteraars met de bouwers, zodat Valkenswaard weer leuk klinkt en leuk wordt”, vertelt hij. De radio-baas heeft onder meer raadsleden gestrikt, die bezoekjes brengen aan de bouwtenten van de buurtschappen. 

Volgend weekend worden radioluisteraars dubbel bediend. Dan richt ook de VOS zich volledig op het corso. Net als voorgaande jaren is tussen vrijdag 6 september 16.00 uur en 6.00 uur zondagochtend de Priknacht te volgen via 107.4 FM. 

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.