Volledig scherm
PREMIUM
De BMF en de gemeente Waalre stonden vrijdag tegenover elkaar voor de hoogste bestuursrechter van Nederland. © RvS

Milieuclub en Waalre bij rechter om groei vee- en paardenhouderijen

DEN HAAG/WAALRE - De Brabantse Milieufederatie (BMF) vroeg vrijdag bij de Raad van State in Den Haag om een uitgebreide milieueffectrapportage (MER) naar de uitbreidingsmogelijkheden van vee- en paardenhouderijen in de gemeente Waalre.

Volgens de milieuorganisatie moet de gemeente in het kader van het nieuwe bestemmingsplan buitengebied vooraf via een uitgebreide MER in kaart hebben gebracht welke gevolgen eventuele uitbreidingen hebben op de kwetsbare natuur in de zwaar beschermde Natura 2000-gebieden. Want daarvan liggen er nogal wat in en rond Waalre, zoals het Dommeldal, De Groote Heide en De Plateaux.

  1. ‘Voetbal was belangrijk in het gezin Bierens’ in Valkenswaard
    BRILJANTEN PAAR

    ‘Voetbal was belangrijk in het gezin Bierens’ in Valkens­waard

    VALKENSWAARD - Bij het echtpaar Frans en Truus Bierens-Engelen heeft het werken altijd voorop gestaan. Beiden hebben tientallen jaren bij dezelfde baas gewerkt. ,,Daarnaast speelde ook het voetbal een belangrijke rol in het gezin.” Op 26 juni is het 65 jaar geleden dat Frans en Truus Bierens voor de wet trouwden. Het kerkelijk huwelijk werd in augustus ingezegend. Ze vieren in beperkte kring hun briljanten bruiloft.