Volledig scherm
Beeld van de UCI MTB Eliminator Word Cup, in 2017 in Apeldoorn. © Pim Velthuizen

MTB’ers denderen door hartje Valkenswaard

VALKENSWAARD - Op zondag 18 augustus denderen mountainbikes door het centrum van Valkenswaard. De gemeente geeft subsidie aan een MTB-evenement, georganiseerd door wielerbond UCI.

Het ‘urban sport’-evenement City Mountainbike Valkenswaard krijgt van de gemeente Valkenswaard een garantiesubsidie van tien mille.

Het sportfestijn, de vijfde ronde van de UCI MTB Eliminator World Cup 2019, sluit volgens het college van B en W prima aan bij de plaatselijke evenementenvisie. Het wordt beschouwd als een sportieve en innovatieve race voor mountainbikers. Bovendien is het een internationale wedstrijd die ook nog gratis toegankelijk is voor publiek.

Het City Mountainbike Festival is het afgelopen jaar voor het eerst gehouden. Het is een initiatief van Valkenswaard Marketing. Deze lokale club heeft met de internationale wielerunie UCI een licentieovereenkomst voor drie jaar. City Mountainbike Valkenswaard maakt deel uit van een circuit van elf steden over de gehele wereld onder meer Antwerpen, Belo Horizonte (Brazilië), Graz (Oostenrijk) en Bangkok (Thailand).

Het internationale gezelschap van mountainbikers, zowel amateurs als professionals, rijdt in hartje Valkenswaard over een parcours van vier- tot zeshonderd meter met allerlei hindernissen. De coureurs maken onder meer kennis met de Red Bull Curve, Safety Jogger Bridge, Wave en Jump. Langs het westelijke deel van het parcours komt een ‘paddock and promotion zone’.

  1. Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hechtel-Eksel waar drie jonge mannen omkwamen
    PREMIUM

    Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hech­tel-Ek­sel waar drie jonge mannen omkwamen

    EINDHOVEN - De politie heeft in Tiel, Culemborg en Geffen dinsdagmorgen opnieuw vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar een groot drugsnetwerk waarvan ook de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto deel zou uitmaken. Het gaat om mannen van respectievelijk 37, 38, 62 en 59 jaar. De bende is volgens de politie onder meer verantwoordelijk voor het drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel waar in januari drie jonge laboranten uit Eindhoven en Valkenswaard om het leven kwamen.