Ton en Angelique van den Eerenbeemt in hun pasgeopende zaak Muse Ice Cream Bar in Valkenswaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Ton en Angelique van den Eerenbeemt in hun pasgeopende zaak Muse Ice Cream Bar in Valkenswaard. © Jean Pierre Reijnen

Muse Ice Cream Bar in Valkenswaard: Liefde voor ijs, serieuze zaak

VALKENSWAARD - Ton en Angelique van den Eerenbeemt hadden twintig jaar lang een ijssalon in Uden. Onlangs openden ze 'n zaak aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard: Muse Ice Cream Bar.

Carpiggiani. Zo heet het merk van de veertig jaar oude ijsmachine, achterin de zaak bij Ton en Angelique van den Eerenbeemt. En ja, er zijn modernere machines te koop, maar wie ambachtelijk ijs wil maken, heeft een ouderwetse machine uit Italië nodig, vinden zij. Die van de nieuwe Muse-ijssalon in Valkenswaard komt uit Bologna, de ijshoofdstad van Italië.

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.