Volledig scherm
PREMIUM
© Jean Pierre Reijnen

Nieuw sportcomplex De Wedert geeft Valkenswaard iets speciaals

VALKENSWAARD - ,,Geen touwen en ringen, dit is geen gymzaal”, geeft sportwethouder Theo Geldens (H&G) van Valkenswaard even het verschil aan tussen ‘gewoon een zaaltje’ en de nieuwe Wedert. Volgende week zaterdag, 25 mei, is de officiële opening.

Trots beent Geldens in zijn donkerblauwe maatkostuum door sportcomplex de Wedert in Valkenswaard. Via de entree, naar het fors gerenoveerde én geïsoleerde binnenbad, de  kleedhokjes, kantoren, machinekamer, dan steekt hij via de centrale hal door naar de ruime sporthal, die nog helemaal als nieuw ruikt. 

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.