Volledig scherm
Bij de oplevering van het gerenoveerde zwembad De Wedert in mei vorig jaar was al duidelijk dat de oude kleedhokjes bij het buitenbad uit de toon vallen. © Jean Pierre Reijnen

Nog eens drie ton voor zwembad De Wedert in Valkenswaard

VALKENSWAARD - De oude kleedhokjes bij het buitenbad van De Wedert in Valkenswaard worden nog voor het begin van het komende zwemseizoen vervangen. Althans, dat is de vurige wens van sportwethouder Theo Geldens (H&G). Het kostenplaatje van ruim drie ton en de timing leveren her en der gemok op in de Valkenswaardse politiek.

Het nieuwe Sportcomplex De Wedert werd vorig jaar mei opgeleverd. In het budget van 8,6 miljoen euro was alleen geld opgenomen voor de bouw van een nieuwe sporthal en renovatie van het binnenbad. Ook kreeg het buitenbad een opfrisbeurt. Voor de oude kleedhokjes was geen budget beschikbaar gesteld. Maar toen het geheel ruim een half jaar geleden werd opgeleverd, waren de gedateerde kleedruimten al een doorn in het oog bij wethouder Geldens (H&G).

Hij vraagt de gemeenteraad nu om drie ton beschikbaar te stellen. Voor dat geld worden de veertig jaar oude kleedkamers en toiletten gesloopt en komt er een nieuw kleed- en toiletgebouw inclusief een invalidentoilet en een ruimte voor de verkoop van drankjes en snacks. Als de raad er volgende week akkoord voor geeft, kan de nieuwbouw nog voor het buitenseizoen zijn gerealiseerd.

De wethouder gaat er van uit dat het gebouw zichzelf (deels) terugverdient. Een aantal politieke partijen zet kanttekeningen bij die aanname. Ook zijn er twijfels over de urgentie van de investering, gezien de weinig rooskleurige financiële situatie in Valkenswaard.