Volledig scherm
Omloop van Valkenswaard 2018, coureurs passeren de brouwerij van Dommelsch in Dommelen. © FOTOtvs

Omloop van Valkenswaard volgend jaar weer op de kalender

VALKENSWAARD - Na een jaar afwezigheid krijgt de Omloop van Valkenswaard weer een vervolg. De editie 2020 is op de eerste zondag van september.

De Omloop van Valkenswaard keert terug op de nationale wielerkalender. Voor 2020 staat de wielerwedstrijd gepland voor zondag 6 september. De details van dit sportevenement volgen op 9 oktober, bij de presentatie van die nationale wielerkalender.

Politie

Vorig jaar kon het evenement niet doorgaan omdat de politie geen medewerking kon verlenen bij het begeleiden van de wedstrijd. Nu de koers deel gaat uitmaken van de landelijke topcompetitie krijgt hij een semiprofessioneel karakter waardoor politieondersteuning wel beschikbaar is. Gekozen is voor de eerste zondag in september omdat er dan geen concurrentie is met onder meer de City Mountainbike Run Valkenswaard, Dommelen kermis, de toertocht Diekirch- Valkenswaard, het Valkenswaardse bloemencorso en de Brabantsedag.

De Omloop van Valkenswaard staat op de conceptkalender 2020 KNWU klassiekers voor de topcompetitie junioren mannen en de topcompetitie elite beloften mannen. De route loopt door Borkel en Schaft, Dommelen en Valkenswaard over ongeveer 160 kilometer met onder meer kasseienstroken, klinkerwegen en grindpaden. De ploegenpresentatie zal in het centrum van Valkenswaard worden gehouden. Vervolgens is er een neutralisatie tot in de Bergstraat in Dommelen waar de officiële start is en later ook de finish.