Volledig scherm
In Valkenswaard is maandag begonnen met de opbouw van de schaatsbaan op de Markt. © FotoMeulenhof

Ook dit jaar volop schaatsplezier in Valkenswaard

VALKENSWAARD - In Valkenswaard is maandag een begin gemaakt met de opbouw van de schaatsbaan. Vanaf 7 december kan er vier weken geschaatst worden op de Markt.

De ijsbaan van 'Valkenswaard on Ice' beslaat een oppervlakte van circa 800 vierkante meter. Een apart gedeelte wordt ingericht voor de allerkleinste schaatssterren. De eerste twee weken is de ijsbaan onder schooltijd open voor het schoolschaatsen van de plaatselijke basisscholen.

's Avonds zijn er activiteiten, zoals curling, Glow in the Dark Skating, Après Ski en Swinging Saturday/Sunday on Ice. Op zaterdag 4 januari wordt het NK IJsfietsen gehouden. In het weekeinde en tijdens de kerstvakantie gaat de ijsbaan open om 10.00 uur. De schaatsactiviteiten lopen door tot tien uur 's avonds. De kunstijsbaan is open tot en met zondag 5 januari 2020.

Op de donderdagen 5, 12, en 19 december én op 2 januari staat daarom tijdens de weekmarkt een deel van de marktkramen op de rijbaan van de N69. De weg is dan tussen de kruisingen Beelmanstraat/ Eindhovenseweg en Dommelseweg/Luikerweg afgesloten van 6.00 tot 19.00 uur.