Volledig scherm
PREMIUM
Loet Visschers, Carolus van de Ven, Henk Wessels en Monika van de Ven (vlnr) strijden tegen de bomenkap. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Op de bres voor behoud eiken aan Luikerweg in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Het kappen van tientallen bomen langs de Luikerweg zal niet zonder slag of stoot gaan. Enkele Valkenswaardse natuurorganisaties en de plaatselijke heemkundekring gaan in verzet.

De provincie heeft een kapvergunning aangevraagd in Valkenswaard (voor 83 bomen) en Bergeijk (voor 2 bomen). Met name Werkgroep Natuurbehoud Valkenswaard, Groen en Heem en Heemkundekring Weerderheem maken ernstig bezwaar tegen de plannen voor bomenkap aan de Luikerweg. Elke club heeft daarvoor zijn eigen beweegredenen.

  1. ‘Voetbal was belangrijk in het gezin Bierens’ in Valkenswaard
    BRILJANTEN PAAR

    ‘Voetbal was belangrijk in het gezin Bierens’ in Valkens­waard

    VALKENSWAARD - Bij het echtpaar Frans en Truus Bierens-Engelen heeft het werken altijd voorop gestaan. Beiden hebben tientallen jaren bij dezelfde baas gewerkt. ,,Daarnaast speelde ook het voetbal een belangrijke rol in het gezin.” Op 26 juni is het 65 jaar geleden dat Frans en Truus Bierens voor de wet trouwden. Het kerkelijk huwelijk werd in augustus ingezegend. Ze vieren in beperkte kring hun briljanten bruiloft.