Loet Visschers, Carolus van de Ven, Henk Wessels en Monika van de Ven (vlnr) strijden tegen de bomenkap.
Volledig scherm
PREMIUM
Loet Visschers, Carolus van de Ven, Henk Wessels en Monika van de Ven (vlnr) strijden tegen de bomenkap. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Op de bres voor behoud eiken aan Luikerweg in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Het kappen van tientallen bomen langs de Luikerweg zal niet zonder slag of stoot gaan. Enkele Valkenswaardse natuurorganisaties en de plaatselijke heemkundekring gaan in verzet.

De provincie heeft een kapvergunning aangevraagd in Valkenswaard (voor 83 bomen) en Bergeijk (voor 2 bomen). Met name Werkgroep Natuurbehoud Valkenswaard, Groen en Heem en Heemkundekring Weerderheem maken ernstig bezwaar tegen de plannen voor bomenkap aan de Luikerweg. Elke club heeft daarvoor zijn eigen beweegredenen.

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.