Volledig scherm
PREMIUM
Het Eurocircuit in Valkenswaard

Opmerkelijke deal in Valkenswaard: GP-motorcross moet vijf mille betalen voor parkeerplek

VALKENSWAARD - Een opmerkelijke deal in Valkenswaard: de organisator van de Grand Prix motorcross moest van wethouder Theo Geldens een bedrag van 5.000 euro overmaken naar de wijkraad van Dommelen. Alleen op die manier kreeg de organisatie op het laatste moment toestemming om op een bepaald terrein te parkeren. De wijkraad heeft de donatie geweigerd.

Die curieuze deal komt naar voren uit een reconstructie van het ED van wat zich in de dagen voor de grote prijs heeft afgespeeld. Op woensdag 27 maart - drie dagen voor de start van de GP op het Eurocircuit - stonden de organisator en de gemeente nog tegenover elkaar bij de rechtbank in Den Bosch. Inzet van de organisator was toestemming om te parkeren op het terrein bij de ijscoboer. Daar was formeel geen vergunning voor.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.