Broekweg in Waalre.
Volledig scherm
Broekweg in Waalre. © Google Maps

Overtredingen geconstateerd op woonwagencentrum Waalre

WAALRE - Op  het woonwagencentrum aan de Broekweg in Waalre zijn overtredingen geconstateerd. Dinsdag voerde de gemeente de hele dag controles uit. Dat meldde burgemeester Jan Brenninkmeijer tijdens de gemeenteraad.

Brenninkmeijer liet vanwege het lopende onderzoek weinig los over de controles. ,,We hebben gekeken of bestaande overtredingen wel of niet waren opgeheven. Dat was soms wel het geval en soms ook niet.‘’ Tijdens de controles vond de gemeente ook nieuwe overtredingen, die zijn volgens Brenninkmeijer 'strafrechtelijk van aard'. ,,Het is aan de politie en het Openbaar Ministerie om te bepalen of dat ook strafbaar is. Dat moet verder worden uitgezocht.‘’ Brenninkmeijer wilde niet vertellen wat voor overtredingen er zijn geconstateerd. Tijdens de controle waren politie en de Belastingdienst op de achtergrond aanwezig. 

In 2017 zei Brenninkmeijer dat er jarenlang geen controles waren uitgevoerd in het woonwagencentrum. In het Eindhovens Dagblad zei  hij toen dat dat doelbewust niet was gedaan. Volgens hem ging de verstandhouding tussen woonwagenbewoners en gemeente van ‘enorm gespannen’ naar ‘de situatie dat dingen besproken kunnen worden’. ,,Dat had niet gekund als je de zaken op z’n kop had gezet. Wij komen via de voorkant, de achterkant is onze rol niet.”

Gelijktijdig met de inspectie op de Broekweg, werd door de Belastingdienst een controle uitgevoerd op de Onze Lieve Vrouwendijk. Daar werden kentekens gecontroleerd om te zien of de eigenaren van die voertuigen een belastingschuld hebben. In totaal is voor 16 duizend euro aan belastingschulden geïnd. Er zijn 6 auto's in beslag genomen. Schuldenaars moesten hun schuld direct betalen.