Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

OZB omhoog in Valkenswaard, maar ook broodje kaas in het gemeentehuis wordt duurder

VALKENSWAARD - De gemeente Valkenswaard zit financieel in zwaar weer en legt de rekening deels bij inwoners, maar ook in het gemeentehuis neer. 

Om een voorbeeld te noemen: Valkenswaard wil de kantineprijzen verhogen in het gemeentehuis, ambtenaren betalen straks meer voor hun broodje kaas. Het is wethouder Theo Geldens (financiën) daarbij niet alleen om het geld te doen, maar ook om de ‘mindset’. ,,Ik wil dat iedereen er van doordrongen is dat we op de centen moeten letten.”

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.