Volledig scherm
PREMIUM
Komend weekend vindt de Handelse Processie weer plaats. Kees Schellens gaat ook dit jaar weer mee als dierenarts, om op die manier ook voor de paarden die de huifkarren trekken een goede zorg te bieden. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

‘Paarden komen niets tekort in de processie naar Handel’

VALKENSWAARD/HANDEL - Zo’n 20 paarden met huifkarren gaan elk jaar mee met de Handelse Processie vanuit Valkenswaard. Dierenarts Kees Schellens houdt een oogje in het zeil.

‘De Handelse Processie is mij eigenlijk met de paplepel ingegoten”, vertelt Kees Schellens. ,,Ik ging vroeger als kind al mee op de huifkar van mijn vader.” Sinds ongeveer tien jaar loopt Schellens niet meer alleen als pelgrim mee. ,,Ze wisten dat ik altijd als dierenarts had gewerkt en daarom vroegen ze mij of ik tijdens de processie op de gezondheid van de paarden wilde letten.”

  1. Gemeente opent balie in Medisch Centrum Aalst: ‘Binnenlopen is laagdrempeliger dan mailen of bellen’

    Gemeente opent balie in Medisch Centrum Aalst: ‘Binnenlo­pen is laagdrempe­li­ger dan mailen of bellen’

    WAALRE - Inwoners van de gemeente Waalre met vragen over bijvoorbeeld thuishulp, jeugdhulp, schuldhulp of mantelzorg kunnen sinds kort terecht in het Medisch Centrum Aalst. Omdat zorgconsulenten nu in dezelfde ruimte zitten als onder meer de huisarts en GGD moet het makkelijker worden om bij de gemeente aan te kloppen voor hulp. Want, zo zegt de gemeente: binnenlopen is laagdrempeliger dan bellen of mailen.