Leden van de participatieraad Esther van den Hende (midden) en Alice Stokkink in gesprek met de wethouder Kees Vortman. De Participatieraad Sociaal Domein is een formeel adviesorgaan van het college B&W. In het sociaal domein staan de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Jeugdwet en de Participatiewet centraal. De raad bestaat uit maximaal 15 inwoners en vergadert 2 keer per maand.
Volledig scherm
Leden van de participatieraad Esther van den Hende (midden) en Alice Stokkink in gesprek met de wethouder Kees Vortman. De Participatieraad Sociaal Domein is een formeel adviesorgaan van het college B&W. In het sociaal domein staan de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Jeugdwet en de Participatiewet centraal. De raad bestaat uit maximaal 15 inwoners en vergadert 2 keer per maand. © Juan Vrijdag / DCI Media

Participatieraad denkt en discussieert volop mee; ‘Wij praten de gemeente niet naar de bek’

WAALRE - Meedenken en meediscussiëren met de gemeente over ontwikkelingen op gebied van bijvoorbeeld werk, zorg of jeugd; de leden van de Waalrese participatieraad dragen daar sinds vorig jaar steeds nadrukkelijker een steentje aan bij, nu ze niet meer pas achteraf betrokken worden bij nieuw beleid.