Volledig scherm
Jim van Kooten © Annemiek Mommers/De Limburger

Politie kent identiteit van Belg die verkeersregelaar Jim van Kooten mishandelde in Valkenswaard

VALKENSWAARD - De politie weet wie de man is die afgelopen zondag verkeersregelaar Jim van Kooten heeft aangereden in Valkenswaard. Het gaat om een Belg. Ze roepen hem op om zich te melden op het bureau. 

Van Kooten wilde de Belg zondag tegenhouden bij werkzaamheden in Valkenswaard, maar die was daar niet van gediend. De automobilist reed over de voet van de verkeersregelaar heen, stapte uit en gaf hem een klap. Daarna ging hij ervandoor, waardoor Van Kooten achterbleef met een zere voet. Die bleek later in het ziekenhuis zwaar gekneusd, waardoor hij een week niet kan werken. 

Terwijl hij op de grond lag, maakte de verkeersregelaar een foto van de dader en zijn kenteken. Dat maakt het de politie een stuk makkelijker om de identiteit te achterhalen. 

De man is nog niet gearresteerd. Maar de politie roept hem op zich op het bureau te melden. 

  1. Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hechtel-Eksel waar drie jonge mannen omkwamen
    PREMIUM

    Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hech­tel-Ek­sel waar drie jonge mannen omkwamen

    EINDHOVEN - De politie heeft in Tiel, Culemborg en Geffen dinsdagmorgen opnieuw vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar een groot drugsnetwerk waarvan ook de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto deel zou uitmaken. Het gaat om mannen van respectievelijk 37, 38, 62 en 59 jaar. De bende is volgens de politie onder meer verantwoordelijk voor het drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel waar in januari drie jonge laboranten uit Eindhoven en Valkenswaard om het leven kwamen.