De auto belandde in de Keersop.
Volledig scherm
De auto belandde in de Keersop. © fotopersburo Bert Jansen/Rico Vogels

Politie pakt na achtervolging twee autodieven in Dommelen

RIETHOVEN/DOMMELEN - De politie heeft maandagmiddag twee vermoedelijke autodieven opgepakt na een achtervolging van Riethoven naar Dommelen.

De mannen zouden aan het begin van de middag een auto hebben gestolen in de omgeving van Riethoven. De politie kreeg de dieven in het zicht en achtervolgde ze met meerdere wagens. Op de Keersopperdreef namen de verdachten een zandpad door door een balk heen te rijden. Bij de Keersopperweg aan de rand van Dommelen ging het mis en verloor de vluchtende bestuurder de controle over de auto. Die zou volgens een getuige het weiland zijn ingereden en daarna in de Keersop zijn beland. De auto zou zijn voorzien van gestolen kentekenplaten.

De twee verdachten gingen er te voet vandoor. Ze konden een paar honderd meter verder op de Boekweitbeemd worden aangehouden. Over de leeftijd en woonplaats van de verdachten is nog niets bekendgemaakt. 

Tijdens de achtervolging kwam ook een politieauto in de sloot terecht. Deze is daar met behulp van een voorbijganger weer uit getrokken.

De politieauto werd uit de sloot getrokken met behulp van een voorbijganger.
Volledig scherm
De politieauto werd uit de sloot getrokken met behulp van een voorbijganger. © Fotopersburo Bert Jansen/Rico Vogels
De politie heeft maandagmiddag twee vermoedelijke autodieven opgepakt na een achtervolging van Riethoven naar Dommelen.
Volledig scherm
De politie heeft maandagmiddag twee vermoedelijke autodieven opgepakt na een achtervolging van Riethoven naar Dommelen. © fotopersburo Bert Jansen/Rico Vogels
Op de Keersopperdreef namen de verdachten een zandpad door door een balk heen te rijden.
Volledig scherm
Op de Keersopperdreef namen de verdachten een zandpad door door een balk heen te rijden. © fotopersburo Bert Jansen/Rico Vogels