Politie tikt ruit in om hond uit snikhete auto te halen in Valkenswaard: ‘Onbegrijpelijk!’

VideoVALKENSWAARD - Een hond is woensdagmiddag uit een hete auto gehaald in Valkenswaard. De politie deelt beelden daarvan op Facebook.

De politie reageert verontwaardigd op het feit dat er alweer een dier is aangetroffen in een afgesloten auto in de hitte. ‘Onbegrijpelijk! Het is 27 graden buiten. In een geparkeerde auto na 10 minuten 37 graden. Na een uur meer dan 45 graden.’

Het was dus snikheet in de auto. Op de video is te zien hoe een agent de ruit intikt om de hond er vervolgens uit te halen. ‘We hebben de auto voorzien van ‘ventilatie’’. Die ‘ventilatie’ is op kosten van de eigenaar natuurlijk, aldus de politie. 

De eigenaar van de hond kan ook een bekeuring verwachten. Het hondje maakt het goed en is ergens ondergebracht.

Politie redt hond uit auto
Volledig scherm
Politie redt hond uit auto © Facebook Politie Valkenswaard
  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.