Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Politie zoekt inbreker die in één nacht 4 huizen in Dommelen wilde binnendringen

DOMMELEN - Een inbreker probeerde in één nacht vier verschillende huizen in Dommelen binnen te komen. Drie maal had hij succes en nam hij geld en sieraden mee. De politie is op zoek naar hem.

Slechts een keer hadden zijn pogingen geen succes om in te breken in woonhuizen in Dommelen. Hij sloeg toe op Leonardusdal,  Adelbertdal en de Turfstekerwei. Bureau Brabant zond maandag beelden uit van de inbreker. Op camerabeelden is te zien hoe een jongen door woonwijken fietst. Hij rammelt aan de deuren. De beelden zijn van veraf, maar de politie heeft wel een signalement opgesteld.

De inbreker heeft een donkere jas met een logo op de mouw. Hij draagt een zwart petje. En er is nog een opvallend detail volgens de politie: de inbreker fietst op een elektrische damesfiets. ,,We willen deze inbreker snel vinden. Zeker omdat hij binnen korte tijd zo vaak toeslaat’’, aldus politieman Dion Luijten.

Op de beelden is te zien dat de inbreker zijn fiets achteloos op de stoep zet. De inbreker sluipt vervolgens de huizen binnen, terwijl de inwoners aan het slapen zijn. Hij doorzoekt de benedenverdieping en gaat er met geld en sieraden vandoor. Volgens de politie maakte hij gebruik van de flippermethode, waarmee je met een bankpasje de deur van een woning kan openen. Het pasje wordt tussen het kozijn en de deur gezet om het slot open te duwen.