Volledig scherm
PREMIUM
Bloemencorso Valkenswaard op archiefbeeld. © Sem Wijnhoven - FotoMeulenhof

Politiek Valkenswaard: ‘Bloemencorso hoort op wereldwijde Unesco-lijst van bijzondere tradities’

VALKENSWAARD - Is het Valkenswaardse Bloemencorso net zo bijzonder als het Napolitaanse ambacht van pizzabakken? Net zo mooi als de Spaanse Flamenco-dans? Of net zo waardevol als de Zwitserse kennis om lawines te voorkomen?

De lokale dorpspolitiek vindt van wel. Het bloemencorso moet net als bovenstaande tradities op de lijst van Immaterieel Erfgoed van Unesco komen, vinden meerdere partijen uit de raad. De fractie van het CDA vindt dat de gemeente zich maximaal moet gaan inspannen om het corso te helpen aan die internationale erkenning. Die partij dient aankomende donderdag een motie in. Al jarenlang proberen bloemen- en fruitcorso's door heel Nederland op toonaangevende lijst te komen. 

  1. Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hechtel-Eksel waar drie jonge mannen omkwamen
    PREMIUM

    Politie: bende schoonzoon Otto zat achter lab in Hech­tel-Ek­sel waar drie jonge mannen omkwamen

    EINDHOVEN - De politie heeft in Tiel, Culemborg en Geffen dinsdagmorgen opnieuw vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar een groot drugsnetwerk waarvan ook de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto deel zou uitmaken. Het gaat om mannen van respectievelijk 37, 38, 62 en 59 jaar. De bende is volgens de politie onder meer verantwoordelijk voor het drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel waar in januari drie jonge laboranten uit Eindhoven en Valkenswaard om het leven kwamen.