Marjolein Dings: ,,In een treintje rijden, op snelheid blijven en aflossen. Dat geeft een fijn gevoel."
Volledig scherm
PREMIUM
Marjolein Dings: ,,In een treintje rijden, op snelheid blijven en aflossen. Dat geeft een fijn gevoel." © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Proeven van de sfeer van Diekirch-Valkenswaard

VALKENSWAARD - De mindere goden onder de toerrenners kunnen zaterdag voor het eerst ook alleen het tweede deel van Diekirch-Valkenswaard rijden. De laatste 140 kilometer vanaf het Duitse Lammersdorf. Om ook de Diekirch-sfeer te kunnen proeven.

Voor de Valkenswaardse toerrijdster Marjolein Dings-Kemps wordt de nieuwe rit van Lammersdorf naar Valkenswaard een opstapje naar de monstertocht Diekirch-Valkenswaard. Deze gaat over een afstand van ruim 260 kilometer, waarvan het eerste deel aardig wat klimkilometers bevat. Vier jaar geleden heeft ze, wat overmoedig, al eens gepoogd de grote toertocht te rijden. ,,Na 130 kilometer was ik helemaal kapot. Als laatste bereikte ik toen de tweede controlepost."

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.