De beoogde plek voor Dommelkwartier
Volledig scherm
PREMIUM
De beoogde plek voor Dommelkwartier © Jurriaan Balke

Projectontwikkelaar eist 13 miljoen van Valkenswaard voor wijk die er nooit kwam

VALKENSWAARD - De gemeente Valkenswaard kan dezer dagen een dagvaarding tegemoetzien voor een claim van dik 13 miljoen euro. De Waalrese projectontwikkelaar Latoures/Lagis eist dat bedrag als genoegdoening voor de nooit gerealiseerde nieuwbouwwijk Dommelkwartier, die aan de rand van Valkenswaard zou verrijzen. 

De claim kan voor de gemeente niet als een verrassing komen. De ontwikkelaar schermt daar al mee sinds Valkenwaard het eerder vastgestelde plan voor Dommelkwartier in 2015 alsnog afschoot. Pogingen om er samen uit te komen, liepen eind vorig jaar stuk. Directeur Ralf van Aken van Latoures/Lagis ziet zich daarom nu genoodzaakt om naar de rechter te stappen. ,,Ik vind het verschrikkelijk om dit te doen. Maar ik zie geen andere weg. We hebben hier te maken met een onbetrouwbare overheid.”

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.