Hier was Dommelkwartier gepland.
Volledig scherm
PREMIUM
Hier was Dommelkwartier gepland. © Jurriaan Balke

Projectontwikkelaar wil af van geheimhoudingsplicht in Valkenswaards Dommelkwartier-dossier

VALKENSWAARD - Projectontwikkelaar Latoures/Lagis wil af van de wederzijdse geheimhoudingsplicht in het Dommelkwartier-dossier. De gemeente Valkenswaard wil daar niet van weten en houdt vast aan de afspraak die in het mediationtraject werd gemaakt.    

Nadat de gemeenteraad van Valkenswaard bijna vier jaar terug een streep zette door nieuwbouwwijk Dommelkwartier, dreigde de Waalrese ontwikkelaar met een claim van ruim 13 miljoen euro. Er moest een oplossing komen: de twee stapten in een bemiddelingstraject en spraken af over de inhoud niets naar buiten te brengen. De mediation liep eind vorig jaar stuk, waarna het vastgoedbedrijf de miljoenenclaim alsnog doorzette.  

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.