Volledig scherm
Actie Eurocircuit aan banden © Suzanne Schellens-Hoefs

Protestspandoek vernield in Dommelen, discussie om Eurocircuit verhardt

DOMMELEN - De discussie rondom het Eurocircuit in Valkenswaard lijkt te verharden. Op de hoek van de Venbergseweg in Dommelen is een protest-spandoek vernield van een actiegroep die verwijst naar de website eurocircuitaanbanden.nl

In de wijk Lage Heide zijn dit weekeinde ook flyers uitgedeeld met dezelfde tekst. Daarin worden bewoners van de nieuwbouwwijk gewaarschuwd voor afname van hun woongenot als de gemeente Valkenswaard meer activiteiten wil toestaan op het circuit. De nieuwe regels voor het Eurocircuit worden voor het einde van dit jaar vastgesteld in een nieuw bestemmingsplan. De gemeente zegt in te zetten op ‘conserverend gebruik’. Ze bedoelt daarmee dat op het Eurocircuit dezelfde activiteiten mogen plaatsvinden zoals dat de afgelopen tien jaar is gebeurd. 

  1. D66 Waalre wil dat geplaagde wethouder zijn uitspraken uitlegt: ‘welk wantrouwen ervaart u?’
    PREMIUM

    D66 Waalre wil dat geplaagde wethouder zijn uitspraken uitlegt: ‘welk wantrouwen ervaart u?’

    WAALRE - De Waalrese fractie van D66 wil wethouder Arno Uijlenhoet ter verantwoording roepen voor uitspraken die hij deed over het functioneren van de gemeenteraad. Het is echter de vraag of Uijlenhoet zich binnenkort kan verdedigen. Hij is nog niet aan het werk gegaan, sinds hij anderhalve week geleden onwel werd tijdens een raadsvergadering. Het was de tweede keer dat hem dat overkwam.