Volledig scherm
Actie Eurocircuit aan banden © Suzanne Schellens-Hoefs

Protestspandoek vernield in Dommelen, discussie om Eurocircuit verhardt

DOMMELEN - De discussie rondom het Eurocircuit in Valkenswaard lijkt te verharden. Op de hoek van de Venbergseweg in Dommelen is een protest-spandoek vernield van een actiegroep die verwijst naar de website eurocircuitaanbanden.nl

In de wijk Lage Heide zijn dit weekeinde ook flyers uitgedeeld met dezelfde tekst. Daarin worden bewoners van de nieuwbouwwijk gewaarschuwd voor afname van hun woongenot als de gemeente Valkenswaard meer activiteiten wil toestaan op het circuit. De nieuwe regels voor het Eurocircuit worden voor het einde van dit jaar vastgesteld in een nieuw bestemmingsplan. De gemeente zegt in te zetten op ‘conserverend gebruik’. Ze bedoelt daarmee dat op het Eurocircuit dezelfde activiteiten mogen plaatsvinden zoals dat de afgelopen tien jaar is gebeurd. 

  1. Pleegouders haken af door gebrek aan begeleiding en nazorg
    PREMIUM

    Pleegou­ders haken af door gebrek aan begelei­ding en nazorg

    EINDHOVEN - Ruim veertien procent van de pleegouders haakt elk jaar af. 52 Procent van de pleegouders die meewerkten aan een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en Jeugdzorg Nederland, zijn gestopt door problemen met het pleegzorgsysteem of omdat ze het gevoel hadden dat professionals hen onvoldoende serieus namen. Er is werk aan de winkel om de opvang van deze kwetsbare groep te kunnen blijven garanderen.