Volledig scherm
PREMIUM
City Mountainbike World Cup in Valkenswaard. © Jean Pierre Reijnen

Publiek laat het afweten tijdens tweede editie City Mountainbike in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Er bezochten maar weinig mensen de tweede editie van de City Mountainbike World Cup in Valkenswaard, afgelopen zondag. Waar het vorig jaar nog een festivaleditie betrof, vonden er dit jaar wedstrijden van wereldniveau plaats. 

In een bushokje op de markt staan twee dames op een mountainbike zichzelf warm te fietsen op een soort rollerbank, schuilend voor de motregen. Het is verder rustig op de markt. De motregen lijkt de meeste mensen afgeschrikt te hebben om af te reizen naar het centrum. Het publiek lijkt voornamelijk te bestaan uit familie en vrienden van de mountainbikers. ,,We kwamen hier eigenlijk toevallig langs gefietst, onderweg naar huis", vertelt een echtpaar dat met hun elektrische fiets en regenjas even stopt om de wedstrijd te bekijken. ,,Zonde dat het regent, het moet toch leuker zijn voor ze als er meer publiek staat." 

  1. Gemeente wil door met bouwplannen Gestelsestraat in Aalst

    Gemeente wil door met bouwplan­nen Gestelse­straat in Aalst

    WAALRE - Als het aan de gemeente ligt, worden de plannen voor de bouw van de woningen aan de Gestelsestraat in Aalst doorgezet. Omwonenden maken zich echter al lange tijd zorgen over de parkeer- en verkeersdrukte in de wijk. De gemeente wil daarom gaan onderzoeken of de Gestelsetraat heringericht kan worden, maar dat onderzoek moet los komen te staan van de plannen voor de woningen. Op die manier hoopt de gemeente dat het bouwproject geen vertraging oploopt.