Volledig scherm
De Oude Toren in Waalre. © Google Streetview

Restaurant De Oude Toren in Waalre failliet

WAALRE - Restaurant De Oude Toren in Waalre is bankroet. De ambitie om zeven dagen per week open te zijn en de concurrentie van andere eetgelegenheden, braken het bekende restaurant op.  

In april 2017 gaven de vorige eigenaars Emile en Karin Visschers na 27 jaar het stokje over aan de huidige eigenaars Jelle Walinga en Twan Wijnen. ,,De insteek van de nieuwe uitbaters was om zeven dagen in de week open te zijn, met de bijbehorende personeelsbezetting”, zegt de Eindhovense curator mr. Ilona van de Klundert. ,,Dat bleek echter niet op alle dagen rendabel.” De personeelskosten bleken te hoog. ,,Daarnaast was er concurrentie van andere restaurants.”

Open

De twee eigenaars hebben zelf het faillissement aangevraagd. Over de schuldenlast houdt de curator zich op de vlakte. Op dit moment onderzoekt ze een mogelijke doorstart van het restaurant aan de Oude Torenstraat. Om de kans daarop groter te maken, zet de curator de exploitatie van het restaurant in elk geval de komende dagen nog voort. Woensdag was het restaurant wel gesloten, wie belde, kreeg een bandje. Maar donderdag gaat het restaurant weer gewoon open, bevestigt Van de Klundert. 

In 2013 werd het restaurant na een brand, veroorzaakt door kortsluiting in de vriezer, een paar weken gesloten om het pand in oude stijl te herstellen.