Volledig scherm
Het Oude Willibrorduskerkje in Waalre © Ton de Hond

Reuring in Waalre met dorpsquiz

WAALRE - Wat nou Louvre? Waalre heeft haar eigen museum. Hoezo Central Park? Waalre is trots op het Burgemeester Ossenpark. De Sagrada Família? Poeh, Waalre heeft de Willibrorduskerk. Morgen vindt de tweede editie plaats van de Wij Waalre DorpsQuiz.

Om te laten zien dat er ook in Waalre vele bijzondere plekken zijn, wordt er deze keer een thema aan de quiz gekoppeld: Waalrese WereldWonderen. Vijftig teams gaan de strijd met elkaar aan tijdens het avondvullende evenement dat het hele dorp weer in beroering brengt. De Stichting DorpsQuiz Aalst-Waalre wil met het jaarlijks terugkerende spel de sociale samenhang in de dorpskernen van Aalst en van Waalre bevorderen.

Een niet minder belangrijk nevendoel is om zo de kennis van de cultuur in het dorp te koesteren en op te vijzelen. En natuurlijk staan ook lol en gezelligheid centraal. Op de quizavond moeten niet alleen vragen worden beantwoord, maar ook talloze zoek- en doe-opdrachten worden uitgevoerd. In het hele dorp is er van alles te doen. ,,Zo gaat één van de quizvragen over de Australische aboriginals, die beresterk moeten zijn geweest. Om de eigen kracht te meten, komen deelnemers bij ons voor een opdracht", vertelt Daan Bas van het gelijknamige café in Aalst.

De quizzers komen op nog veel meer mooie plekken, maar die locaties moeten van de organisatie nog even geheim blijven.

Teams hebben inmiddels de strategieën bedacht en taken verdeeld.