Riks Werts is de drijvende kracht achter het Vogelverschrikkerfestival.
Volledig scherm
PREMIUM
Riks Werts is de drijvende kracht achter het Vogelverschrikkerfestival. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Riks Werts wil weer trots zijn op zijn dorp Valkenswaard

VALKENSWAARD - Het Vogelver­schrikkerfestival prijkt weer op de Valkenswaardse evenementenlijst. Met opnieuw als drijvende kracht Riks Werts. 

De glimlach verdwijnt nauwelijks van het gezicht van Riks Werts. Hij lijkt erin te slagen om het Vogelverschrikkerfestival voor Valkenswaard te behouden. Maar niet door hem alleen. ,,Iedereen is bereid er de schouders onder te zetten. Ik had snel twintig mensen bij elkaar. En ook sponsoren stappen in. We redden het weer”, is de overtuiging van Werts (70) over de doorstart van zijn eigen geesteskind.

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.