Volledig scherm
Het huis van Waalre, het gemeentehuis van de gemeente. © Jean Pierre Reijnen

Riolering rondom Molenstraat aan vervanging toe

WAALRE - De riolering van alle straten tussen de Molenstraat en de Dreefstraat in Waalre-dorp moet worden vervangen. Als de gemeenteraad instemt met het plan van wethouder Van Holstein wordt in het najaar de eerste straat opengebroken. De totale kosten van het project zullen 3,2 miljoen euro bedragen.

Als de plannen doorgaan krijgen de straten rondom de Molenstraat en Dreefstraat direct een opfrisbeurt. Niet alleen de riolering wordt aangepakt, ook zal er naar wens van de bewoners meer groen worden geplaatst. Er komen extra parkeervakken en er wordt meer ruimte gecreëerd voor fietsers. Voor auto’s zullen een aantal wegen versmald worden zodat sluipverkeer wordt tegengegaan. Bovendien het trapveldje vervangen, net als de speelvoorziening.

Wethouder van Alexander van Holstein is blij met de voorstellen: ,,We hebben in 2017 een enquête gehouden waaruit blijkt dat inwoners vinden dat delen van de gemeente een opknapbeurt nodig hebben. Laat dit een voorbeeld zijn voor andere plekken in Waalre.’’

De Raad moet nog instemmen met de plannen voor de werkzaamheden, die tot aan begin 2021 zullen duren. De Molenstraat is een relatief drukke straat, met veel doorgaand verkeer. ,,Het is onvermijdelijk dat zulke werkzaamheden overlast veroorzaken.’’

  1. Pannenkoeken bakken met je hart in Aalst, op Nationale Pannenkoekendag
    VIDEO

    Pannenkoe­ken bakken met je hart in Aalst, op Nationale Pannenkoe­ken­dag

    WAALRE - Op basisschool De Meent in Aalst werden vrijdag, op Nationale Pannenkoekendag, pannenkoeken in allerlei vormen en maten gebakken. In de keuken was het een vrolijke (jan)boel en er werden heel wat baksels ‘geflipt’. De zoete lekkernij werd deze dag door de leerlingen van groep 7 speciaal bereid voor 25 genodigden van de Stichting Met je Hart. Deze organisatie verbindt eenzame ouderen door ervoor te zorgen dat ze elkaar en andere mensen kunnen ontmoeten. Hoe je hieraan betekenis geeft, werd vrijdag duidelijk tijdens een vrolijke lunch.