Volledig scherm
© Thinkstock

Schaatsen in Waalre staat op de tocht

WAALRE - Rabobank De Kempen is gestopt met het sponsoren van het schoolschaatsen. Jeugd in Waalre dreigt hiervan de dupe te worden.

De zestiende editie van Valkenswaard On Ice is van start gegaan. Tot en met vorig jaar werd het schoolschaatsplezier in de gemeente Valkenswaard in nauwe samenwerking georganiseerd met Rabobank De Kempen.

Dit jaar is aan dit jarenlange partnerschap een eind gekomen. De Rabobank heeft namelijk besloten om de sponsoring op een andere manier voort te zetten en ondersteunt het schoolschaatsen niet meer.

De gemeente Valkenswaard neemt nu een deel van de kosten op zich, zodat het traditionele wintervermaak voor de Valkenswaardse scholen dit jaar toch door kan gaan.

Kerstvakantie

Voor Waalre geldt dat echter niet. Deze gemeente ondersteunt in het eigen dorp de ijsbaan van de Vereniging voor de Jeugd. Dat is echter pas vanaf de kerstvakantie, wanneer de scholen vrij zijn. Waalrese scholieren kunnen alleen schoolschaatsen wanneer de basisscholen het financieel zelf oplossen. Dit kan bijvoorbeeld door een ouderbijdrage te vragen, maar dan zal niet ieder kind mee kunnen doen. Alleen De Meent, de OBS en De Drijfveer betalen de kosten uit eigen middelen en gaan naar Valkenswaard. In een open brief aan de gemeente Waalre vraagt de fractievoorzitter van D66, Floris Schoots, om de schaatstraditie voor Waalre te behouden.