Volledig scherm
© ANP

‘Schandalige uitbuiters’ Valkenswaard die beperkte vrouw in de prostitutie zetten, komen in februari voor de rechter

DEN BOSCH - Het Valkenswaardse paar dat wordt verdacht van mensenhandel en harddrugs dealen, komt begin februari voor de rechter. Tot die tijd blijven beiden in de cel, zo besloot de rechtbank dinsdagochtend.

De zaak kwam aan het rollen toen een prostitué de politie belde omdat haar klant een hartaanval kreeg. Terwijl de man werd behandeld, zag een agent hoe de ‘werktelefoon’ van de vrouw oproepjes kreeg die werden beantwoord terwijl de vrouw zelf niks deed.

Quote

De mensenhan­del kwam aan het licht omdat een klant van de uitgebuit­te vrouw een hartaanval kreeg en zij de politie belde

Het spoor leidde begin vorig jaar naar een Valkenswaardse vrouw. Zij (30) had vriendschap gesloten met de geestelijk beperkte vrouw. Die had ze met haar vriend (35) de prostitutie in geleidt. Beiden streken het grootste deel van het geld op. Ze trokken bij haar in en hielden haar zo onder controle. Ook gebruikten ze haar naam en pasjes om bestellingen te doen bij webwinkel. Bij de aanhouding lag er bijna twee ons cocaïne in huis.

Officier van justitie Ingrid Masselink spreekt van schandalige uitbuiting. Door berichtjes is te zien hoe de vrouw smeekt om rust. Volgens de werktelefoon had ze tweehonderd ‘afspraakjes’ in veertig dagen.