Fabiënne Kokken zingt ‘I wish’ van Stevie Wonder onder begeleiding van Jan van Overveld en Eva Smets.
Volledig scherm
Fabiënne Kokken zingt ‘I wish’ van Stevie Wonder onder begeleiding van Jan van Overveld en Eva Smets. © Harba Lorifa

Scholieren nemen concert op voor ouderen in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Zestien Valkenswaardse middelbare scholieren hebben een concert opgenomen, speciaal voor ouderen.

Quote

De afgelas­ting van het jaarlijkse Were Di Songfesti­val was een domper

Marcelle van Vlerken

De muziekuitvoering is onder de naam ‘Thuis voor de buis’ te zien via de lokale omroep VOS TV. Het is een gezamenlijke productie van Harba Lorifa Hostel & Bosherberg, Foreman Vocal Coaching, scholengemeenschap Were Di en de Valkenswaardse Omroep Stichting.

De deelnemende jongeren, tussen veertien en achttien oud, zitten voor het merendeel op Were Di. ,,De afgelasting van het jaarlijkse Were Di Songfestival was een domper”, verklaart medeorganisator Marcelle van Vlerken van Harba Lorifa. Na contact met zangcoach Chelsea Foreman en Were Di-docent Patrick van Zutven was de basis snel gelegd.

Er werd een groep zangers en zangeressen samengesteld, waar ook jongeren die niet meededen aan het songfestival én leerlingen van andere scholen in zitten. In de voorbereiding heeft Chelsea Foreman online zanglessen verzorgd. Vervolgens heeft elke deelnemer zijn/haar eigen optreden aangekondigd door zelf thuis een filmpje op te nemen, veelal inclusief een persoonlijke boodschap voor de ouderen. De opnamen waren afgelopen zaterdag in Harba Lorifa van 08.30 tot 17.00 uur. Van Vlerken: ,,In samenspraak met het gemeentelijk Team Toezicht en Handhaving is een strak schema gemaakt binnen de coronaregels.”

De muzikale begeleiding is van Jan van Overveld (gitaar) en Eva Smets (piano), beiden lid van de Were Di-Schoolband. De nummers variëren van Stevie Wonder en The Beatles tot Frank Sinatra en Acda en de Munnick. Het concert duurt 50 minuten en wordt op zaterdag 16 mei om 12.00 uur uitgezonden en daarna t/m 22 mei doorlopend op elk even uur herhaald. De uitzending is ook te zien op het YouTube-kanaal.