Schuurbrand Valkenswaard.
Volledig scherm
Schuurbrand Valkenswaard. © Bert Jansen

Schuur in Valkenswaard verwoest door brand

VALKENSWAARD - Aan de Kluizerdijk in Valkenswaard heeft vrijdagavond een brand gewoed. Een schuur stond hier deze avond in brand.

Het bleek te gaan om een vrijstaande schuur van 10 bij 15 meter. De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse om de brand aan de Kluizerdijk te blussen. Twee blusvoertuigen en een waterwagen werden ingezet om de brand te bestrijden.

Rond 03.10 uur liet de brandweer weten de brand onder controle te hebben en te starten met nablussen vanwege smeulend hooi. De brandweer stelde twee gasflessen veilig. Twee paarden die in een naastgelegen wei stonden hoefden niet in veiligheid worden gebracht. Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk.

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.