Volledig scherm
Claudie Peels, Willeke Kouwenberg en Wendy Keijzers (vlnr.) runnen ieder een winkel aan de Nassaustraat. © DCI Media

Shoppen bij de speciaalwinkeltjes in de ‘damesstraat’ in Aalst in trek

AALST - Worstelen winkeliers elders in het dorp met dalende bezoekersaantallen; aan de Nassaustraat in Aalst wordt niet geklaagd. Klanten van de kapper, de coupeuse, de kledingzaak, de winkel met de brocante spulletjes en binnenkort waarschijnlijk ook die van de schoonheidsspecialiste, weten de loop wél te vinden.

Eenmaal door de poort, die van 09.00 tot 21.00 uur openstaat, zijn op de huisnummers 1c tot en met 1 g verschillende zaken gevestigd die worden gerund door gedreven vrouwelijke ondernemers.

Ze werken allemaal op afspraak. Haarstudio Willeke kapt, knipt en kleurt, maar verzorgt ook bruidsmake-up en visagie. ,,En als ik een trui draag waarvan één van mijn klanten zegt dat ze die hartstikke mooi vindt, dan vertel ik meteen dat die uit de winkel van Demi komt.”

Buurvrouw Demi Braat heeft zich hier met haar uit de hand gelopen hobby gevestigd. Nadat Braat een confectiecentrum bezocht en wat spullen inkocht, had zij die binnen een week weer doorverkocht. Dat smaakte naar meer en inmiddels verkoopt ze ook tasjes, brillen en riemen. ,,Dit seizoen vooral in de pastelkleuren rosé-goud, honingblond en karamel”, vertelt Claudie Peels, die sinds kort ook haar brood verdient aan de Nassaustraat.

Geen verstelwerk, wel maatwerk

Peels is van de nagels, de wimpers, de wenkbrauwen én coupeuse van trouwjurken, bikini’s, lingerie en carnavalspakken. Geen verstelwerk en geen confectie, wel maatwerk. Sommige spullen die haar zaak sieren komen uit de vintagewinkel, die door Wendy Keijzers wordt gerund. ,,Ik ga iedere week op pad om te rommelen op rommelmarkten. Die spullen verkoop ik online en op donderdagen vanuit mijn fysieke winkel, hier.”

Momenteel zijn er onderhandelingen gaande met een geïnteresseerde schoonheidsspecialiste die met de nieuwste apparatuur, zoals de plasmapen, deel wil gaan uitmaken van de winkeltjes aan de ‘damesstraat’. Het succes verklaren de zakenvrouwen uit het feit dat ze een jong team zijn, dat op elkaar inspeelt. ,,Wij houden van het kleinschalige en gunnen elkaar het beste. Wij werken met heel veel plezier en dat straalt kennelijk van ons af.

In april staat een Open Dag gepland. Ook zijn er nog twee ruimten te huur.