Volledig scherm
PREMIUM
Kees Streng (L) en Ben Mondelaars (R) van het sigarenmuseum Valkenswaard © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Sigarenmakerij Museum Valkenswaard wil nationale trekpleister worden

VALKENSWAARD - Voor de uitbreiding van het Sigarenmakerij Museum zijn honderdduizenden euro’s nodig. Dat geld vinden verloopt niet zo vlotjes.

Nadat alsnog een gemeentelijke subsidie van tienduizend euro is toegezegd, kunnen ze bij het Valkenswaardse Valkerij- en Sigarenmakerij Museum weer gerust ademhalen. De toekomst ziet plots weer rooskleuriger uit. Er kunnen stappen gezet worden richting een bredere erkenning. Voorzitter Ben Mondelaers: ,,Zonder die bijdrage zouden onze reserves snel verdampt zijn en eindigden de museumactiviteiten.”

  1. Pannenkoeken bakken met je hart in Aalst, op Nationale Pannenkoekendag
    VIDEO

    Pannenkoe­ken bakken met je hart in Aalst, op Nationale Pannenkoe­ken­dag

    WAALRE - Op basisschool De Meent in Aalst werden vrijdag, op Nationale Pannenkoekendag, pannenkoeken in allerlei vormen en maten gebakken. In de keuken was het een vrolijke (jan)boel en er werden heel wat baksels ‘geflipt’. De zoete lekkernij werd deze dag door de leerlingen van groep 7 speciaal bereid voor 25 genodigden van de Stichting Met je Hart. Deze organisatie verbindt eenzame ouderen door ervoor te zorgen dat ze elkaar en andere mensen kunnen ontmoeten. Hoe je hieraan betekenis geeft, werd vrijdag duidelijk tijdens een vrolijke lunch.