Slachtoffer woningoverval Valkenswaard hevig bloedend aangetroffen, geen daders aangehouden

video + updateVALKENSWAARD - Een woning aan de Wolbergstraat in Valkenswaard is in de nacht van dinsdag op woensdag overvallen. De 54-jarige bewoner kreeg daarbij ‘flinke klappen te verduren’. De alleenwonende man werd in zijn slaap verrast door gemaskerde mannen. Hij raakte volgens de politie behoorlijk gewond. 

Op het overvallen adres staat een goudsmid/sieradenontwerper ingeschreven. Het is vooralsnog niet duidelijk wat de eventuele buit is. Er zijn nog geen daders aangehouden. 

De woningoverval vond plaats tussen 1.30 en 2.00 uur. Pas nadat een buurtbewoonster het slachtoffer om hulp hoorde roepen, werd de politie gealarmeerd. Dat was rond 2.20 uur. ,,Kort daarvoor werd haar aandacht getrokken door gestommel en geluiden uit de woning van de alleenwonende man.”

Hevig bloedend

De man lag te slapen toen er plotseling twee donker geklede en gemaskerde mannen naast zijn bed stonden, meldt de politie. ,,Er ontstond een worsteling. Wat er vervolgens precies is gebeurd is onderwerp van onderzoek. Feit is dat de man flink door zijn belagers werd toegetakeld. Collega’s troffen hem hevig bloedend en met veel pijn aan toen ze aankwamen bij de woning.”

Het slachtoffer werd meteen met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hij is daar behandeld aan zijn verwondingen en is inmiddels naar huis. ,,Omdat de prioriteit lag bij de behandeling van zijn verwondingen, is de man nog maar kort gehoord over wat hem is overkomen.” 

Goudsmid

Op het overvallen adres staat een goudsmid/sieraadontwerper ingeschreven. Het is nog onduidelijk of de overvallers het op deze onderneming hadden gemunt.

Forensisch rechercheurs doen uitgebreid sporenonderzoek in en om de woning. Daarbij is een speurhond gebruikt maar dat leverde geen resultaat op. Er volgt nog een buurtonderzoek. Getuigen wordt gevraagd om zich te melden.

Burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard laat weten dat hij door de politie is geïnformeerd over de zaak. Hij reageert op Twitter: ,,Wat een impact voor de bewoner.”

De politie doet onderzoek bij de woning.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek bij de woning. © Bert Jansen/Rico Vogels
Woningoverval in Valkenswaard.
Volledig scherm
Woningoverval in Valkenswaard. © Fotopersburo Bert Jansen/Rico Vogels