Volledig scherm
PREMIUM
Het Groote Meer in Valkenswaard groeit langzaamaan dicht. © FotoMeulenhof

Sobere opknapbeurt voor Groote Meer in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Het beeldbepalende Groote Meer aan de Merendreef in Valkenswaard is mede onder invloed van de droogte in verval geraakt. Een eerste opknapbeurt is aanstaande.

Al enkele jaren gaat het in de Valkenswaardse gemeenteraad over de staat van onderhoud van het Groote Meer. Het doembeeld is volledige dichtgroei. De wens is om het ven zo spoedig mogelijk de vroegere uitstraling weer terug te geven. Het college heeft nu, met het oog op de beperkte financiën, gekozen voor een sobere opknapbeurt. Die opknapbeurt moet in ieder geval het ven visueel aantrekkelijker  maken. De kosten worden geschat op ongeveer 35.000 euro.

  1. Gemeente wil door met bouwplannen Gestelsestraat in Aalst

    Gemeente wil door met bouwplan­nen Gestelse­straat in Aalst

    WAALRE - Als het aan de gemeente ligt, worden de plannen voor de bouw van de woningen aan de Gestelsestraat in Aalst doorgezet. Omwonenden maken zich echter al lange tijd zorgen over de parkeer- en verkeersdrukte in de wijk. De gemeente wil daarom gaan onderzoeken of de Gestelsetraat heringericht kan worden, maar dat onderzoek moet los komen te staan van de plannen voor de woningen. Op die manier hoopt de gemeente dat het bouwproject geen vertraging oploopt.