Volledig scherm
PREMIUM
Naast de speeltuin, waar kinderen naar hartelust kunnen spelen, kan oud papier worden afgeleverd. De afgelopen maanden werd er ook veel restafval gedumpt. © Fotomeulenhof

Speeltuin Geenhoven heeft last van restafval tussen oud papier

VALKENSWAARD - Het bestuur van Speeltuin Geenhoven wordt geconfronteerd met het dumpen van restafval tussen het oud papier. Via social media is er volop de aandacht op gericht. Door camerabewaking moeten de boosdoeners opgespoord worden.

Niet alleen oud papier wordt naar Speeltuin Geenhoven gebracht, maar het komt met grote regelmaat voor dat er restafval in de oud-papierbakken van de Valkenswaardse speeltuin ligt. Het moedwillig vermengen van restafval met oud papier is voor de Valkenswaardse organisatie Speeltuin Geenhoven catastrofaal. Het scheiden en vervolgens opruimen van dat restafval doet de opbrengst van het oud papier teniet.

  1. Plan Waalre: burgers zelf laten kiezen over vuurwerkvrije zones, maar hoe kan je dat handhaven?
    PREMIUM

    Plan Waalre: burgers zelf laten kiezen over vuurwerk­vrije zones, maar hoe kan je dat handhaven?

    WAALRE - Mag je in Waalre knallen tijdens Oud & Nieuw? Als het aan burgemeester Jan Brenninkmeijer ligt, gaan inwoners daar de komende jaarwisseling zelf over. Hij stelt voor om te experimenteren met ‘vrijwillig vuurwerkvrije zones’. In dat model kunnen burgers zelf aangeven of er binnen een gebied geknald mag worden. Brenninkmeijer erkent dat het lastig wordt om zo’n regel te handhaven.