Vliegerfestijn in Borkel en Schaft.
Volledig scherm
PREMIUM
Vliegerfestijn in Borkel en Schaft. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

‘Spelen met de wind’ tijdens Vliegerfestival Valkenswaard

VALKENSWAARD - Op het evenementenveld van camping De Dommelvallei in Borkel en Schaft was het drie dagen vliegeren geblazen. Het eerste lustrum voor Vliegerfestival Valkenswaard.

Verschillende van de ongeveer 150 vliegeraars op het Vliegerfestival Valkenswaard waren met enige reserve op het driedaagse festijn afgekomen. De weersvooruitzichten waren niet denderend. Vooral de regenkansen waren groot. Paul van Brugge(61) van de Kempenvliegers uit Bergeijk was vrijdagmiddag de eerste vliegeraar die op het evenemententerrein bij camping De Dommelvallei zijn tenten opsloeg.: ,,Ik heb mijn grootste vliegers maar thuis gelaten. Die krijg ik, als ze nat worden, in geen dagen meer droog."

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.