Wil Peels, Gerda Versteegden en onderzoeker Bas Verbeek van Heemkundekring Weerderheem (vlnr ).
Volledig scherm
PREMIUM
Wil Peels, Gerda Versteegden en onderzoeker Bas Verbeek van Heemkundekring Weerderheem (vlnr ). © Foto Sem Wijnhoven /fotomeulenhof

Speuren naar een kapel in Borkel

VALKENSWAARD - Op de hoek Kapellerpad/Kapelweg in Borkel is de heemkunde op zoek geweest naar restanten van een kapel en een schuurkerk. Dit gebeurde gisteren met geavanceerde grondradarapparatuur.

Dat er aan het Kapellerpad in Borkel ooit kerkelijke gebouwtjes gestaan hebben, is al langer bekend. De precieze locatie wordt binnenkort in beelden omgezet dankzij grondradaronderzoek. Dit onderzoek werd gisteren gedaan door enkele leden van de werkgroep archeologie van Heemkundekring Weerderheem.

  1. Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuisgevoel?

    Verwarring rond Het Klooster in Waalre: wat blijft over van het dorpshuis­ge­voel?

    WAALRE - Aan de onzekerheid rond Het Klooster in Waalre-dorp lijkt maar geen einde te komen. Wat blijft straks over van het echte dorpshuisgevoel? Zorgaanbieder Futuris wijzigt de koers en wil geen beheer meer doen in het monumentale pand, alleen de zorg voor de bewoners van de 22 appartementen. De vier investeerders de het gebouw kochten, moeten voor dat onderdeel dus op zoek naar een oplossing. Wellicht kunnen de verenigingen die het pand gebruiken straks niet veel meer verwachten dan een geopende deur en een koffieautomaat.