Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Ton de Hond

Sportclubs in Waalre zoeken naar toekomst

WAALRE - Het zou zomaar eens kunnen zijn dat Waalre een urban sportspark krijgt. Of dat de voetbalclub en de kanovereniging gaan samenwerken op een of andere manier. En dat er straks een ambassadeur rondloopt die zorgdraagt voor respect in de sport in Waalre.

Al deze ambities en ideeën werden besproken met bijna heel Waalre. Vertegenwoordigers van scholen en sportverenigingen, fysiotherapeuten en ook de seniorenraad waren naar het Huis van Waalre gekomen om te praten over sporten in Waalre. Het doel is om realistische doelen en ambities te stellen en dat te gieten in een zogenoemd lokaal sportakkoord.

Want zowat elke sportclub in Waalre loopt tegen dezelfde uitdagingen en problemen aan bijvoorbeeld. Hoe blijven ze toekomstbestendig? Hoe komen we aan nieuwe leden? En aan betrokken vrijwilligers? Hoe motiveren we de jeugd om mee te doen? Procesbegeleider Miriam van Moll, van Stichting Sportservice Noord-Brabant, is deze bijeenkomst duidelijk. Ze wil geen wensenlijstjes voor de toekomst, maar ambities die haalbaar zijn op korte termijn. De sportformateur, die samen met verenigingscontactfunctionaris Bart Hermans helpt bij de totstandkoming van het Waalres Sport- en Beweegakkoord, zet de aanwezigen aan tot nadenken.

Verduurzamen sportparken

De gedachte is duidelijk: er zijn altijd kansen voor sport en bewegen, wanneer je de samenwerking opzoekt. Zo werd er in kleinere groepen gesproken over een centraal plan voor het verduurzamen van de sportparken. Dat moet voor iedereen voordelen kunnen opleveren. De mogelijkheden voor een bestuurlijke samenwerking kwamen zelfs ter sprake. Ideeën genoeg op deze startbijeenkomst in aanloop naar een definitief akkoord. Het budget moet in april 2020 aangevraagd worden.