Archieffoto: rollerhockeyclub VRC tijdens een training in De Dennenberg.
Volledig scherm
Archieffoto: rollerhockeyclub VRC tijdens een training in De Dennenberg. © Jurriaan Balke

Sportcomplex De Dennenberg staat weer op de agenda

VALKENSWAARD - Sportcomplex De Dennenberg is in Valkenswaard al decennialang een punt van discussie. Nu lijkt het deel te gaan uitmaken van een breder opgezet plan, zo bleek donderdag in de gemeenteraad.

Een meerderheid van de raad wil dat er in het voorjaar 2020 een compleet voorstel komt waarin de ontwikkelingen rond De Dennenberg in kaart zijn gebracht, om nieuwe plannen te kunnen maken voor de begroting van 2021. Een belangrijk uitgangspunt bij het maken van die plannen is dat rollervereniging VRC en de nevenactiviteiten voor Valkenswaard behouden blijven.

Al zo’n tien jaar bestaat over die sportaccommodatie in Valkenswaard-Oost grote onzekerheid. De knelpunten van toen waren onder meer verouderde kleedkamers en tribunes, versleten vloeren en een slecht binnenklimaat. Sluiting dreigde. Het gebouw is een paar jaar geleden wat opgeknapt.

Basisschool

Coalitiegenoten H&G en CDA willen nu voor de rollerclub zekerheid creëren. Te meer ook omdat in die omgeving mogelijkheden liggen voor woningbouw, een wijkontmoetingsplaats en verbouwing van basisschool De Smelen; de wens bestaat om daarvan een brede school te maken. Beide politieke partijen pleiten dan ook voor een integrale aanpak voor het hele gebied, met de kanttekening dat het behoud van de rollerclub het uitgangspunt is. Een gezamenlijke motie van de beide fracties werd donderdag breed gesteund.