Volledig scherm
In Waalre wordt strenger gecontroleerd op loslopende honden. © Stock.xchng

Strenger toezicht op loslopende honden in Waalre

WAALRE - De gemeente Waalre gaat er strenger op toezien dat honden aangelijnd rondlopen . Hondeigenaren die hun hond laten loslopen op plekken waar dat niet mag, zullen worden opgenomen in een registratiesysteem. Bij een volgende overtreding volgt een boete.

,,Controleren op loslopende honden is een speerpunt voor komend jaar’’, laat de gemeente via een woordvoerder weten. ,,Inwoners van Waalre hebben via interviews laten weten dat ze het een belangrijk onderwerp vinden.’’

Opsporingsambtenaren zullen extra gaan controleren op loslopende honden. Bovendien zullen baasjes die zich niet aan de regels houden worden geregistreerd. Als ze nog in keer in de fout gaan, volgt een boete van 95 euro.

De lokale fractie van de VVD stelde onlangs vragen over de loslopende honden in de gemeente. Volgens fractievoorzitter Daan Damen zijn er minstens twee gevallen geweest waarbij loslopende honden tot ongelukken hebben geleid.

Volgens de VVD zou de gemeente Waalre onder hondeigenaren de naam hebben dat je er moeiteloos je hond kan loslaten. Dit zou zelfs een aanzuigende werking hebben op hondenuitlaatservices.

Volgens de gemeente is er de voorbije maanden geen hondenuitlaatservice aangetroffen door een opsporingsambtenaar. Het college laat wel weten dat professionele uitlaters die worden betrapt met een loslopende hond direct een boete zullen krijgen.